OPRET DIG SOM NY BRUGER
OPRET DIG
VIDEO-KONSULTATIONER
tryk her
Bestil tid
tryk her
Skriv til os
tryk her
Bestil medicin
tryk her

Rejsekonsultationer og vaccinationer

Rejsevaccinationer

Ved udlandsrejser er der risiko for, at man bliver smittet med sygdomme, som ikke forekommer i Danmark. Flere af disse sygdomme kan forebygges ved vaccination.

Det er forskelligt fra land til land, hvilke vaccinationer, der anbefales. Anbefalingerne afhænger af, hvor lang tid du skal være væk, og om du fx skal på storbyferie, chaterferie eller trekking. I visse lande er det påkrævet, at man er vaccineret mod gul feber.
På dette link kan du se, hvilke vaccinationer, der anbefales til hvilke lande:

Hellerup Lægehus anbefaler, at du som patient kontakter en privat rejsevaccinationsklinik, der kan give dig uddybende rejserådgivning og de anbefalede vaccinationer.

Vi kan tilbyde at vaccinere mod udvalgte sygdomme – se venligst under “Priser” for liste over hvilke vacciner vi tilbyder.

Influenza-vaccinationer:
Der tilbydes gratis influenzavaccination til alle > 65 år, samt til personer med visse sygdomme, alle gravide i 2. og 3. trimester og udvalgt personale i sundheds- og plejesektoren.

Personer, der er fyldt 85 år inden 15. januar 2021, tilbydes vaccination i form af en 3-valent højdosis influenzavaccine. Alle øvrige tilbydes 4-valent influenzavaccine.
Gratis Influenzavaccination foretages til og med 15. januar 2021, dog for gravide og immunsupprimerede til og med 28. februar 2021.
Pris for egenbetaling kr. 300.

Specifikation om hvem der tilbydes gratis influenzavaccine ses nedenfor.

Persongrupper der har ret til gratis influenzavaccination, som anført i bekendtgørelse nr. 1331 af 10. september 2020
Uddybende bemærkninger
Personer, der er fyldt 65 år inden 15. januar 2021
Førtidspensionister
Personer med kroniske lungesygdomme
Personer med hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret velreguleret forhøjet blodtryk)
Personer med diabetes 1 eller 2 (sukkersyge)
Personer med medfødt eller erhvervet immundefekt Herunder også HIV-smittede og medikamentelt immunsupprimerede personer, f.eks. i forbindelse med kemoterapi (vaccinér gerne i god tid før behandling påbegyndes for bedst mulig respons)
Personer med påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft Herunder personer med f.eks. påvirket respiration pga. muskulære sygdomme, neuromuskulære sygdomme, spasticitet, og/eller diverse multihandicaps
Personer med kronisk lever- og nyresvigt
Personer med andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko Herunder personer med hæmoglobinopatier som seglcelleanæmi
Personer med svær overvægt (vejledende BMI>40) efter en lægelig vurdering
Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
Alle gravide i 2. og 3. trimester Gravide i 1. trimester vaccineres også, hvis den gravide tilhører en risikogruppe
Husstandskontakter til svært immunsupprimerede patienter kan i særlige tilfælde tilbydes vaccination. Ved husstandskontakter forstås medlemmer af husstanden samt personer med lignende tæt kontakt Tætte kontakter vaccineres for at beskytte patienter, hvis immunforsvar er så svækket, at de ikke vil have gavnlig effekt af vaccination
Personale i sundheds- og plejesektoren, der har opgaver med pleje, omsorg og behandling af borgere, der er i særlig risiko for alvorligt forløb med influenza, jf. § 1 i bekendtgørelse nr. 1331 af 10. september 2020.
OPRET DIG SOM NY BRUGER
OPRET DIG
VIDEO-KONSULTATIONER
tryk her
Bestil tid
tryk her
Skriv til os
tryk her
Bestil medicin
tryk her